Ako sa zorientovať v produktoch Viparspectra a aké majú výhody

Viparspectra ponúka širokú škálu produktov. Ako sa zorientovať medzi jednotlivými produktmi? Predstavíme vám jednotlivé produktové rady.

V čom tkvie najdôležitejšie prednosti panelov Viparspectra

Výber najlepšieho typu svetla na pestovanie rastlín v interiéri je mimoriadne dôležitý pre dosiahnutie optimálnych výsledkov.

Panely Vipaspectra ponúkajú kompletné spektrum farieb svetla potrebných na pestovanie. To dáva možnosť vyšších výnosov, ale vo výsledku sa to v kladnom slova zmysle prepíše aj do výslednej chuti vašich výpestkov.

Takzvané plnospektrálne osvetlenie poskytuje svetlo, ktoré je podobné tomu prirodzenému slnečnému žiareniu. Ide konkrétne o svetlo pohybujúce sa v pásme 450 až 670 nm , ktoré ponúka vyrovnané zastúpenie všetkých vlnových dĺžok.

Použiteľnosť LED pestovateľských svetiel Viparspectra ďalej zvyšuje aj bezdrôtový diaľkový ovládač, ktorý pestovateľom umožňuje využitie časovača a ďalších možností stmievania pre dokonalé prispôsobenie osvetlenia. Svetlá ponúkajú pritom menovitú hodnotu až 10 000 hodín nepretržitej prevádzky.

LED pestovateľské svetlá zároveň šetria náklady na elektrinu a znižujú teplo v pestovateľskej miestnosti. Zostávajú aj chladné na dotyk. Konkrétne môžu byť až o 70 % chladnejšie v porovnaní s tradičnými HID, ktorých prevádzková teplota dosahuje 50 °C až 150 °C.

Tieto pestovateľské panely taktiež ponúkajú veľmi jednoduchý systém inštalácie a následného použitia. Osadenie využíva jednoduchý mechanizmus Plug and Play.

Viparspectra ponúka svoje produkty rozdelené do niekoľkých produktových radov:

KS séria

Panely označené ako KS sú najnovšou položkou v portfóliu Viparspectra . Využívajú diódy Samsung a Osram . Veľmi ľahko prispôsobiteľné rôznym podmienkam sú tieto LED vďaka posúvacím tyčiam.

XS séria

Rovnako pri výrobe tejto série boli použité diódy Samsung. Celý produktový rad prináša diódy s vysoko účinným PPE a maximálne zlepšenie výnosov. V porovnaní s radom Pro je dokonca o 5% výkonnejší aj úspornejší. Osadená je ovládačom Mean Well . Ponúka aj špecifický systém pasívneho chladenia, ktorý je nielen účinný, ale aj bezhlučný.

PRO séria

Séria PRO využíva novú technológiu SMD LED. Séria LED svetiel bola navrhnutá s cieľom na trh priniesť cenovo výhodné osvetlenie. Zároveň disponuje praktickým systémom ovládania Sosen a inovatívnym chladiacim systémom.

VS séria

V tomto prípade sa jedná o staršie prevedenie. Aj v tomto produktovom rade boli použité čipy Samsung v sprievode ovládača Mean Well . V rámci série sa opäť výrobca primárne snaží o udržanie cenovej dostupnosti.

VB séria

Táto staršia séria priniesla vysokú kvalitu a špičkový výkon opäť pod taktovkou diód značky Samsung. Osadená je ovládačom Mean Well . Navrhnutá je tak, aby v maximálnej možnej miere zachovala rovnováhu medzi vysokým PAR výkonom a vhodným pokrytím.

Inštalácia týchto panelov tak umožňuje aj v bežných domácich podmienkach efektívne pestovanie byliniek, ovocia i zeleniny.